Coșul tău

CUM SĂ RETURNEZI PRODUSELE?

In calitate de Client al Ledacy Auto, ai dreptul de a fi informat cu privire la reglementarile aplicabile referitoare la incheierea contractelor la distanta intre profesionisti si consumatori in contextul in care apeleaza la serviciile oferite de Prestator.

Cu exceptia cazurilor prevazute la art. 16 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 34/2014 privind drepturile consumatorului in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea sau completarea unor acte normative, Consumatorul beneficiaza de o perioada de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanta sau dintr-un contract in afara spatiilor comerciale, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute de dispozitiile acestui act normativ.

Clientul are dreptul in acest termen de 14 zile de a notifica in scris Vanzatorul de retragere, pe adresa de e-mail contact@ledacyauto.ro sau de a completa Formularul de retur disponibil pe Site si a-l transmite catre Vanzator. Vanzatorul restituie orice suma primita de la Client, cu exceptia cazului in care acesta a optat pentru alt tip de livrare in afara de cel standard oferit de Prestator. Rambursarea se realizeaza prin transfer bancar in contul IBAN transmis de catre Client. Rambursarea se realizeaza in urma primirii produselor returnate de catre Client si verificarii acestora de catre personalul Vanzatorului.

In ceea ce priveste restituirea de catre Ledacy Auto a sumelor achitate de Consumator, in cazul exercitarii dreptului de retur se va rambursa suma integrala achitata de consumator, inclusiv costurile livrarii (taxa de curierat platita de consumator pentru a-i fi livrat produsul), in termen de maximum 14 zile de la data la acesta informeaza Ledacy Auto despre decizia de retragere din contract (despre retur). Clientul va suporta doar costurile directe legate de returnarea produselor

Prin exceptie, nu exista in sarcina Ledacy Auto obligatia de a rambursa costurile suplimentare in cazul in care consumatorul a ales in mod explicit un alt tip de livrare decat livrarea standard oferita de Vanzator.

Fara a ne trimite formularul de retur completat corespunzator cerintelor aferente, respectiv fara a ne transmite toate informatiile necesare la adresa de e-mail de contact, coletul tau nu va fi ridicat de la curier.

Coletele sosite la Ledacy Auto CU RAMBURS nu vor fi ridicate de catre personalul Vanzatorului. Email-ul la care ne poti contacta in restul situatiilor (detalii comenzi, detalii expeditii) este contact@ledacyauto.ro

Precizati numarul comenzii si informatii prin care putem identifica achizitia ta. Sigilati si securizati produsul/ produsele in folie cu bule astfel incat sa nu se deterioreze pe parcursul traseului de livrare. .Va trebui sa indicati contul IBAN in RON (24 de caractere) in care doriti sa se efectueze restituirea sumei.

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a nu accepta schimbul unui produs cu unul diferit.

NOTA! ATENTIE! LEDACY AUTO NU ACCEPTA COLETE RETURNATE CU RAMBURS. Returnarea sumei de bani aferente comenzii initiale se va face exclusiv in cont bancar pe numele titularului comenzii dupa primirea si verificarea produselor de catre personalul Vanzatorului. Nu uitati sa ne furnizati detalii complete de contact, numarul comenzii, adresa de e-mail si numarul de telefon si contul IBAN pentru a procesa solicitarea corect si rapid.

In situatia achizitionarii unor produse multiple si efectuarii returului doar pentru o parte dintre acestea, vor fi detaliate in concret produsele ce se doresc a fi returnate.

Conform dispozitiilor legale in materie, sunt exceptate de la retur urmatoarele tipuri de produse:

  • Produse confectionate dupa specificatiile prezentate de consumator sau personalizate in mod clar;
  • Contractele de furnizare de continut digital care nu este livrat pe un suport material, daca executarea a inceput.

Sunt exceptate de la retur produsele ce prezinta deteriorari, zgaraieturi, respectiv orice alta alterare cauzata de utlizarea produselor achizitionate.

Sunt exceptate de la retur bunurile care potrivit naturii lor sunt inseparabile de alte bunuri, iar unul dintre acestea este deterioarat, nefunctional sau absent (de exemplu: banda led si banda adeziva necesara montarii, ce a fost deterioarata ca urmare a instalarii produsului).

Sunt exceptate de la retur produsele ce prezinta uzura ca urmare a instalarii/ manipularii acestora.

Produsele achizitionate vor fi returnate cu toate accesoriile ce le insotesc (de exemplu: cabluri, manual de instructiuni etc.), in caz contrar produsele vor fi exceptate de la retur.